Oštećenja, bolesti i promjene u usnoj šupljini koji utječu na zube, desni, usta i čeljust, ponekad zahtijevaju provođenje zahvata oralne kirurgije. Oralna kirurgija je grana dentalne medicine koja obuhvaća široki spektar oralno-kirurških zahvata namijenjenim uklanjaju poteškoća i nepravilnosti u usnoj šupljini svakog pojedinca. Najčešći postupak oralne kirurgije jest vađenje zubi iz usne šupljine.

 

Što je oralna kirurgija?

Oralna kirurgija usko je povezana s implantologijom i parodontologijom. Ona obuhvaća bilo koji postupak koji zahtijeva rezanje ili uklanjanje tkiva ili zubi iz usne šupljine. Uklanjanje zuba, pomoć pri ugradnji , uklanjanje oboljelih tkiva iz usta, korekcije problema s čeljusti neki su od uobičajenih postupaka oralne kirurgije.

Promjene u usnoj šupljini se događaju stalno i uvjetuju pravovremene korekcije da bi se smanjilo daljnje oštećenje ili stvaranje estetske i funkcionalne nepravilnosti. Razlozi koji uvjetuju potrebu vađenja zuba su raznoliki i obuhvaćaju široki spektar promjena u usnoj šupljini. Tu spada pojava dubinskog karijesa, upalnog procesa oralnog tkiva ili razvoj umnjaka koji se mora izvaditi. Sve te promjene mijenjaju izgled zubi i ukoliko se ne otklone jednim od profesionalnih zahvata oralne kirurgije, mogu dovesti do nepoželjnih posljedica kod pacijenta.

Oralna kirurgija – najčešći zahvati

Usprkos današnjem razvijenom i modernom dobu razvoja tehnologije i tehnoloških dostignuća, u pojedinim situacijama još uvijek nije moguće izbjeći podvrgavanje dentalnom zahvatu. Naš tim profesionalnih doktora dentalne medicine obavlja sve kirurške zahvate potrebne za rješavanje Vašeg dentalnog problema. Neki su manje, neki više zahtjevni, ali sveukupno moraju udovoljiti visoko postavljenim estetskim standardima i dentalnom zdravlju pacijenta.

U našem Centru možete obaviti sljedeće zahvate:

  • vađenje zuba

  • apikotomiju (operativno odstranjenje vrha zubnog korijena)

  • nivelaciju kosti (ravnanje koštane strukture prije zahvata)

  • operativno vađenje zaostalih korijena

  • podizanje dna sinusa gornje čeljusti prilikom ugradnje implantata

  • obnovu estetskih i funkcionalnih nedostataka usne šupljine

  • ostale kirurške zahvate dentalnog sustava

  • vođena regeneracija kosti

Zahvati mogu biti operativni i neoperativni. Provode ih stručni doktori dentalne medicine, koji će postupak obaviti na bezbolan i profesionalan način. Proces oporavka nakon svakog zahvata je individualan i ovisi o težini zahvata i samom pacijentu, no u pravilu sam zahvat je kratkotrajan.

Zatraži besplatnu ponudu i ostvari poseban popust

Ispunite obrazac kako biste zatražili informacije ili rezervirali termin. Rezervirajte prvi posjet besplatno.

  • Hidden
  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 150 MB.