Ortodoncija

Ortodoncija – specijalizirana disciplina dentalne medicine, osim što se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi, jedna je od najboljih preventivnih mjera koja ima mogućnost spriječavanja nastanaka brojnih karijesa na mjestima koja su teško dostupna ukoliko zubi nisu pravilno postavljeni.
Ravni zubi, koji su glavni fokus i cilj ortodoncije nisu samo estetski lijepi već pridonose i Vašem cjelokupnom zdravlju.

Zahvaljujući napretku ortodoncije, stručnosti specijalista ortodonta, danas gotovo da i ne postoji problem koji se ne može riješiti. Današnja suvremena ortodoncija nudi ortodontske bravice i zubne aparatiće koji jedva da su i primjetni ljudskom oku.


Osim velikih pozitivnih promjena kod funkcijskih poboljšanja, estetike lica, osmijeha, ali i psihološke promjene, ona je ponekad nužna i kod odraslih pacijenata kako bi se otklonili parodontološki problemi ili kvalitetno, i sa što manje brušenja, mogao izvesti određeni protetski rad.

Pravilan položaj zubi u čeljusti kao i pravilan odnos gornje i donje čeljusti omogućuje ravnomjeran prijenos sila žvakanja, a time čuva i potporno tkivo zuba i same zube od preopterećenja, prekomjernog trošenja i propadanja te umanjuje ili uklanja probleme u čeljusnom zglobu.

 

Ortodontska dijagnostika- prvi korak ka ravnim zubima

Kako bi naši stručnjaci za Vas odredili plan terapije i vidjeli jeste li kandidat za određenu ortodontsku terapiju potrebno je napraviti najvažniji segment ortodontske terapije, a to je dijagnostika i plan terapije.

One su temelj i ključ za uspješnost kvalitetne ortodontske terapije.

Dijagnostički podatci koji se uzimaju su: otisci, detaljno fotografiranje (intraoralno i ekstraoralno) te analize rentgenskih snimki.

Na temelju svih tih podataka, detaljno i stručno se analizira zagriz, lice, osmijeh i profil pacijenta.

Zatraži besplatnu ponudu i ostvari poseban popust

Ispunite obrazac kako biste zatražili informacije ili rezervirali termin. Rezervirajte prvi posjet besplatno.

  • Hidden
  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 50 MB.