Sinus lift je oralno-kirurški zahvat podizanja dna sinusa u svrhu nadogradnje kosti potrebne za postavu zubnih implantata. Ukoliko je prošao dulji period od nedostatka zuba u stražnjoj regiji, može doći do manjka čeljusne kosti. Sinusi se, bez kosti koja ih drži na početnom mjestu, počinju širiti i zauzimaju prazan prostor u kojem je nekada bila kost. Bez dovoljne količine kosti nemoguće je postaviti implantat. No, ako su se sinusi spustili potrebno je napraviti i podizanje sinusa odnosno sinus lift.

Cilj zahvata je ispuniti dio sinusne šupljine biomaterijalom koji će s vremenom okoštati te činiti čvrste temelje za buduće implantate. Tako djelomično ispunjen sinus neće imati nikakvih negativnih utjecaja na fiziološke funkcije sinusa i zdravlje pacijenta.

Ovisno o količini raspoložive kosti podizanje sinusa djelimo na:

  • Mali sinus lift

  • Veliki sinus lift

Mali sinus lift

Ova tehnika izvodi se istovremeno s postavom implantata. Zahvat se izvodi kada imamo dovoljan volumen kosti za postavu implantata. Koristeći mali instrument, doktor će podignuti dno sinusa na njegovu početnu poziciju. Zatim se stavlja umjetna kost kao materijal za transplantaciju ispod podignutog dna sinusa uzduž postojeće kosti. Transplantat će osim poticaja za stvaranjem nove kosti držati sinus na potrebnoj visini, nakon koje će se moći ugraditi implantat. Bez ovog postupka ponekad nije moguće postaviti implantat.

Sinus lift se radi pod lokalnom anestezijom tako da je zahvat potpuno bezbolan.

Veliki sinus lift

Kada nedostaje veći volumen kosti, radi se zahvat podizanja dna sinusa bočnim pristupom u oralnoj šupljini. Ukoliko je raspoloživa količina kosti dovoljna za stabilnu postavu implantata istovremeno se radi i njegova ugradnja. Ponekad nedostaje veća količina kosti te se radi sinus lift sa odgodom postave implantata sve dok ne dođe do potpunog okoštavanja.

Ovom metodom postižu se povoljni biomehanički uvjeti za normalnu funkciju žvakanja hrane.

U našem Centru dentalne medicine Orto-Nova zahvat podizanja sinusa, uz iskustvo našeg oralnog kirurga, rutinski je postupak uz iznimno visoku uspješnost zahvata.

Dogovorite termin za rješenje Vašeg problema.

Zatraži besplatnu ponudu i ostvari poseban popust

Ispunite obrazac kako biste zatražili informacije ili rezervirali termin. Rezervirajte prvi posjet besplatno.

  • Hidden
  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 150 MB.