Znate li da je ugradnja implantata moguća i u slučaju nedostatka kosti?

Implantati su popularna metoda nadomještanja zuba jer pacijente rješavaju njihovih funkcijskih i estetskih problema, a isto tako se ponašaju kao prirodni zubi te na neki način zaustavljaju daljnji nestanak kosti u usnoj šupljini.

Regeneracijom kosti zaustavljamo povlaćenje zubnog mesa i daljnje propadanje čeljusne kosti, a samim time i urušavanje susjednih zuba.

Gubitak zuba često dovodi i do gubitka kosti. Ako kost ispod desni nije dovoljno visoka ili široka potrebno je napraviti regeneraciju ili nadogradnju kosti (augmentaciju) kako bi se u nju mogao uspješno ugraditi implantat.

Upotrebom specijaliziranih materijala i metoda presađuje se vlastita kost ili se ugrađuje umjetna kost.

Ovisno o vrstama materijala i metoda nakon nadogradnje kosti, vrijeme regeneracije traje od 4 do 6 mjeseci nakon čega se može započeti terapija ugradnje implantata.

 

U našem Centru regeneraciju kosti vršimo:

Krvnom plazmom (PRF)

Prf protokol za nadogradnju kosti uz pomoć vlastite krvne plazme

U slučaju nedostatka kosti za ugradnju implantata, PRF metodom možemo potpuno prirodnim i sigurnim načinom nadograditi kost i ugraditi implantate.

Proces započinje uzimanjem krvi pacijenta, koja se daljnjom obradom kroz koagulaciju centrifugom, u za to predviđenom stroju, razdvaja. Razdvajanjem sastojaka krvi dobivamo membranu za brži jednostavniji i sigurniji ishod ugradnje implantata kod slučajeva nedostatka kosti.

Ova metoda je potpuno bezopasna i sigurna u kojoj koristimo samo gdje se ne koriste nikakvi umjetni materijali osim pacijentove krvi. Za pacijente je vrlo dobra garancija pri ugradnji implantata.

Umjetnom kosti

To su umjetno proizvedeni materijali sintetskog ili životinjskog podrijetla. Najčešće dolaze u granuliranom obliku te su dostatni za nadogradnju kosti, odnosno za korekcije malih i srednjih koštanih defekata do kojih je došlo uslijed parodontoze, vađenja zuba ili nekih drugih razloga.

Ponekad ih je nužno kombinirati s autolognom kosti radi postizanja boljeg osteogenog potencijala, što dovodi do bržeg formiranja nove kosti.

Kirurški zahvat primjenom umjetne kosti je nešto brži i manje zahtjevan kako za kirurga tako i za pacijenta. Kao i kod autologne kosti bolova nakon zahvata nema te je postopertivni tijek ugodan za pacijenta.

Uspješnost ugradnje umjetne kosti je maksimalna. U pravilu organizam uvijek prihvaća granule i Vaš organizam sam započinje regeneraciju kosti.

 

Autolognom kosti

Procedura nadogradnje kosti koja se vrši s komadima vlastite kosti koji se mogu uzeti s brade ili zadnjeg dijela donje čeljusti.

Autologna kost može se iskoristiti u komadu kao koštani blok ili u strugotinama.

Autologni koštani transplantat još je uvijek zlatni standard u oralnoj kirurgiji jer posjeduje najjači osteogeni potencijal. Svakako, veliku ulogu ima to što se radi o vlastitoj kosti pacijenta.

Ovaj postupak nadogradnje kosti nema gotovo nikakve post-operativne bolove i ili otekline. Pacijenti ne osjećaju nikakvu nelagodu nakon procesa te imaju samo pozitivna iskustva.

U Orto-novi koristimo Piezon Master Surgery® uređaj švicarske tvrkte EMS, poznate po dugogodišnjoj tradiciji i perfekcionističkoj naravi u izradi vrhunskih medicinskih instrumenata.

Piezo-kirurgija namjenjana je korištenju u oralnoj kirurgiji, implantologiji i parodontnoj kirurgiji osiguravajući maksimalnu kirušku preciznost s minimalno invazivnim pristupom.

Zatraži besplatnu ponudu i ostvari poseban popust

Ispunite obrazac kako biste zatražili informacije ili rezervirali termin. Rezervirajte prvi posjet besplatno.

  • Hidden
  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 50 MB.