Znate li da je ugradnja implantata moguća i u slučaju nedostatka kosti?

Implantati su popularna metoda nadomještanja zuba jer pacijente rješavaju njihovih funkcijskih i estetskih problema, a isto tako se ponašaju kao prirodni zubi te na neki način zaustavljaju daljnji nestanak kosti u usnoj šupljini.

Regeneracijom kosti zaustavljamo povlaćenje zubnog mesa i daljnje propadanje čeljusne kosti, a samim time i urušavanje susjednih zuba.

Gubitak zuba često dovodi i do gubitka kosti. Ako kost ispod desni nije dovoljno visoka ili široka potrebno je napraviti regeneraciju ili nadogradnju kosti (augmentaciju) kako bi se u nju mogao uspješno ugraditi implantat.

Upotrebom specijaliziranih materijala i metoda presađuje se vlastita kost ili se ugrađuje umjetna kost.

Ovisno o vrstama materijala i metoda nakon nadogradnje kosti, vrijeme regeneracije traje od 4 do 6 mjeseci nakon čega se može započeti terapija ugradnje implantata.

 

U našem Centru regeneraciju kosti vršimo:

Umjetnom kosti

To su umjetno proizvedeni materijali sintetskog ili životinjskog podrijetla. Najčešće dolaze u granuliranom obliku te su dostatni za nadogradnju kosti, odnosno za korekcije malih i srednjih koštanih defekata do kojih je došlo uslijed parodontoze, vađenja zuba ili nekih drugih razloga.

Ponekad ih je nužno kombinirati s autolognom kosti radi postizanja boljeg osteogenog potencijala, što dovodi do bržeg formiranja nove kosti.

Kirurški zahvat primjenom umjetne kosti je nešto brži i manje zahtjevan kako za kirurga tako i za pacijenta. Kao i kod autologne kosti bolova nakon zahvata nema te je postopertivni tijek ugodan za pacijenta.

Uspješnost ugradnje umjetne kosti je maksimalna. U pravilu organizam uvijek prihvaća granule i Vaš organizam sam započinje regeneraciju kosti.

 

Autolognom kosti

Procedura nadogradnje kosti koja se vrši s komadima vlastite kosti koji se mogu uzeti s brade ili zadnjeg dijela donje čeljusti.

Autologna kost može se iskoristiti u komadu kao koštani blok ili u strugotinama.

Autologni koštani transplantat još je uvijek zlatni standard u oralnoj kirurgiji jer posjeduje najjači osteogeni potencijal. Svakako, veliku ulogu ima to što se radi o vlastitoj kosti pacijenta.

Ovaj postupak nadogradnje kosti nema gotovo nikakve post-operativne bolove i ili otekline. Pacijenti ne osjećaju nikakvu nelagodu nakon procesa te imaju samo pozitivna iskustva.

U Orto-novi koristimo Piezon Master Surgery® uređaj švicarske tvrkte EMS, poznate po dugogodišnjoj tradiciji i perfekcionističkoj naravi u izradi vrhunskih medicinskih instrumenata.

Piezo-kirurgija namjenjana je korištenju u oralnoj kirurgiji, implantologiji i parodontnoj kirurgiji osiguravajući maksimalnu kirušku preciznost s minimalno invazivnim pristupom.

Zatraži besplatnu ponudu i ostvari poseban popust

Ispunite obrazac kako biste zatražili informacije ili rezervirali termin. Rezervirajte prvi posjet besplatno.

  • Hidden
  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 50 MB.