Dječja i preventivna dentalna medicina spada u jednu od grana dentalne medicine koja je usmjerena na djecu kao glavne pacijente. Djeca su središte dječje preventivne medicine, te se za njih sa sigurnošću može reći da spadaju u kategoriju izuzetno dobrih i zahvalnih pacijenata.

Kod pacijenata svih dobnih skupina, pa tako i kod djece, iznimno je bitna redovita i svakodnevna briga o oralnoj higijeni koja može postati uzročnik dentalnih problema u budućnosti. Djecu od malih nogu treba učiti navici održavanja oralne higijene koja uključujue svakodnevno pranje zubi i izbjegavanje prevelike konzumacije štetnih namirnica koje mogu dugoročno utjecati na oštećenje i prerano propadanje zubi. Vrlo je bitno i redovito posjećivanje doktora dentalne medicine već od samog početka razvoja zubi.

Metode dječje preventivne dentalne medicine u našoj ordinaciji

Preventivna dentalna medicina započinje s prvim zubima. U našem Centru vodimo brigu o preventivi dječjih zuba od najranije dobi. Preporučujemo da prvi posjet bude već oko treće godine kako bi, osim kontrole zuba, Vaše dijete steklo potpuno povjerenje u našeg doktora dentalne medicine. Vrlo nam je važno da prvi posjet prihvate kao igru i da bez straha, od najranije dobi, usvoje važnost oralne higijene.

Za zaštitu njihovih zuba koristimo se metodama kao što su:

  • pečaćenje fisura

  • fluoridacija zuba

  • liječenje mliječnih zuba

  • kontrola plaka i njegovo uklanjanje

  • funkcionalno i estetsko zbrinjavanje traumatiziranih zuba

 

U dječjoj dentalnoj medicini vrlo je važna preventiva koja omogućuje zaštitu mliječnih zuba (izuzetno su bitni za smještaj trajnih postraničnih zuba) do njihovog prirodnog ispadanja, te nakon toga redovito održavanje zdravlja trajnih zuba.

Također, nakon razvoja trajnih zubi, redovitim posjetom doktoru dentalne medicine može se na vrijeme utvrditi i predvidjeti razvoj čeljusti, raspored zubi i eventualna potreba za ortodoncijom u pogledu nošenja aparatića za zube. Zdravi zubi i zdrav osmijeh kod djece omogućuje lakše žvakanje i brže učenje jasnog i pravilnog izgovora riječi. Razvoj i usađivanje svijesti o važnosti zubi, povećava šanse za općim zdravljem Vašeg djeteta.

Pri dolasku u našu ordinaciju, procijenit ćemo zdravlja zubi Vašeg djeteta i sve potrebne informacije i savjete za održavanje zdravlja zubi Vašeg djeteta kod kuće i tijekom redovnih posjeta doktoru dentalne medicine, kako bi mu omogućili zdrav i lijep osmijeh od najranije dobi!

Zatraži besplatnu ponudu i ostvari poseban popust

Ispunite obrazac kako biste zatražili informacije ili rezervirali termin. Rezervirajte prvi posjet besplatno.

  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 20 MB.