Dječji stomatolog je osoba koja primarno brine o zdravlju zubi kod djece. Kako bi djeca shvatila njihovu ulogu i važnost oralnog zdravlja važno je s njima često razgovarati. Kod pacijenata svih dobnih skupina, pa tako i kod djece, iznimno je bitna redovita i svakodnevna briga o oralnoj higijeni. Nepravilna oralna higijena može postati uzročnik dentalnih problema u budućnosti.

 

Dječji stomatolog treba znati kako izgraditi povjerenje

Djecu od malih nogu treba učiti navici održavanja oralne higijene koja uključuje svakodnevno pranje zubi i izbjegavanje prevelike konzumacije štetnih namirnica koje mogu dugoročno utjecati na oštećenje i prerano propadanje zubi. Vrlo je bitno i redovito posjećivanje dječjeg stomatologa već od samog početka razvoja zubi. Preventivnim djelovanjem i kontrolnim pregledima  možemo utjecati na pozitivan doživljaj i lakšu izgradnju odnosa između djeteta i stomatologa.

 

dječji stomatolog

Za korisnike E-dječje kartice Mudrica možete ostvariti i do 30% popusta na usluge iz preventivne i dječje dentalne medicine kao i na sve ostale usluge u Orto Novi.

 

Metode dječje preventivne dentalne medicine u našoj ordinaciji i pristup dječjeg stomatologa

Preventivna dentalna medicina započinje s prvim mliječnim zubima. U Orto Novi vodimo brigu o preventivi dječjih zuba od najranije dobi. Preporučujemo da prvi posjet bude već kod nicanja mliječnih zubi kako bi, osim kontrole zuba, vaše dijete steklo potpuno povjerenje u stomatologa. Vrlo nam je važno da prvi posjet prihvate kao igru i da bez straha od najranije dobi usvoje važnost oralne higijene. U Orto Novi smatramo da dječji stomatolog treba njegovati pedagoški pristup prema djeci te radi toga dajemo posebnu pozornost našim najmlađim pacijentima.

U dječjoj dentalnoj medicini vrlo je važna preventiva koja omogućuje zaštitu mliječnih zubi sve do njihovog prirodnog ispadanja.

 

dječji stomatolog

 

Također, nakon razvoja trajnih zubi, redovitim posjetom stomatologu može se na vrijeme utvrditi i predvidjeti razvoj čeljusti, raspored zubi i eventualna potreba za ortodoncijom u pogledu nošenja aparatića za zube. Zdravi zubi i zdrav osmijeh kod djece omogućuje lakše žvakanje i brže učenje jasnog i pravilnog izgovora riječi. Razvoj i usađivanje svijesti o važnosti zubi, povećava šanse za općim zdravljem vašeg djeteta.

Preventivnim djelovanjem do zdravijeg osmijeha u budućnosti.

Aktivno sudjelujemo u različitim inicijativama s kojima želimo podići svijest o važnosti pravilne oralne higijene.

Preuzmite Vodič za zdrave zube.

Nakon ispravno upisane e-mail adrese, moći ćete preuzeti vaš Vodič za zdrave zube.

"*" indicates required fields

Kako izgleda kada najmlađi pacijenti posjete dječjeg stomatologa u Orto Novi?

  • korištenje igraonice unutar klinike
  • upoznavanje stomatološke stolice i instrumenata
  • opušten i neformalan razgovor sa stomatologom
  • kontrolni pregled i početak riješavanja dentalne situacije
  • poklon iznenađenja za mališane i diploma za hrabrost

 

dječji stomatolog

Zatraži besplatnu ponudu i ostvari poseban popust

Ispunite obrazac kako biste zatražili informacije ili rezervirali termin. Rezervirajte prvi posjet besplatno.

  • Hidden
  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 50 MB.