Priprema

Zahvaljujući visokopremljenosti našeg Centra, proces ugradnje implantata uvelike je sigurniji i jednostavniji zahvaljujući vrhunskim mogućnostima 3D dijagnostike CT uređaja.

 

Dijagnoza i plan terapije

Dijagnoza se uspostavlja uz pomoć CT digitalnog skenera preko kojeg možemo dobiti preciznu 3D vizualizaciju zubnih struktura i provjeru stanja koštanog tkiva.

Na osnovu dobivenih podataka provodi se odabir odgovarajuće terapije, kreira se plan liječenja te se određuje vremenska i financijska konstrukcija.

Kirurški zahvat postavljanja implantata

Implantat se kirurški ugrađuje u kost. Sam proces ugradnje jednog implantata je vrlo brz i traje oko 15 minuta. Postupak je bezbolan jer se izvodi pod lokalnom anestezijom.

Nakon ugradnje vijka u čeljust, slijedi razdoblje oporavka od 3 do 6 mjeseci tijekom kojeg implantat srasta s kosti (ukoliko je implantat stabilan, tijekom zarastanja, može se nositi i privremena krunica).

 

Eventualni popratni zahvati kod postavljanja implantata:

REGENERACIJA KOSTI

Potrebna u slučaju nedovoljne kosti čeljusti. Može biti izvedena prije ili za vrijeme postavljanja implantata.

  • Krvnom plazmom
  • Umjetnom kosti
  • Autolognom Kosti

SINUS LIFT

  • Veliko i malo podizanje

 

Završna faza- konačni trajni rad:

Nakon perioda oporavka i uspješnog srastanja s kosti, na implantat se postavlja gingivoformer koji oblikuje zubno meso za protetski nadomjestak.

Prilikom skidanja gingivoformera (nakon 7 dana) uzima se otisak za izradu protetskog rada te u suradnji s dentalnim laboratorijskim tehničarima planiramo izgled zuba.

Nakon izrade konačnog rada slijedi cementiranje.

U Orto-Novi posebnu pažnju pridajemo odabiru vrhunskih stomatoloških materijala kako bismo na sve načine osigurali potpuno i dugotrajno zadovoljstvo naših pacijenata.

 

Koristimo samo vrhunske i premium implantološke sustave koji se nalaze na samom svjetskom vrhu već pola stoljeća.

To su:

  • švedski implantološki sustav Nobel Biocare

  • švicarski implantološki sustav Strauman

  • švicarski implantološki sustav Neodent

  • američki implantološki sustav AstraTech

 

Ovi sustavi posjeduju FDA certifikat i predstavljaju predstavnike u raznim vrstama iznimno uspješnih implantoloških rješenja koja su donijela revoluciju u svijet implantoprotetike. Iza sebe imaju brojne laboratorijske i kliničke studije koje su potvrdile njihovu pouzdanost i dugovječnost te tako odgovaraju najvišim svjetskim standardima.

Zatraži besplatnu ponudu i ostvari poseban popust

Ispunite obrazac kako biste zatražili informacije ili rezervirali termin. Rezervirajte prvi posjet besplatno.

  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 20 MB.