Gingivoplastika – plastična kirurgija desni

Gingivoplastika je metoda kirurškog oblikovanja mekih tkiva (desni ili gingive) oko zuba. Iako je izvorno namijenjena liječenju parodontnih bolesti, danas se koristi i primjenjuje i u estetskoj dentalnoj medicini. Klasične tehnike oralne kirurgije i laserska tehnika predstavljaju dva postupka koja se koriste za korekciju anomalija i asimetrija tkiva i postizanju prirodnog izgleda. Dva ili tri mjeseca nakon gingivoplastike desni će preuzeti njihov prirodan i zdrav izgled.

Estetski ispuni tzv. bijele plombe

Estetski ispuni, poznatiji i kao bijele plombe, obnavljaju i oponašaju prirodan izgled zuba. Osim što nadoknađuju gubitak tvrdih zubnih tkiva, bijele plombe mogu se upotrebljavati u estetske svrhe za promjenu veličine, boje i oblika zubi.

Posebno su korisne pri zatvaranju praznina među zubima, popravljanju otkrhnutih zubi i davanju ujednačenijeg i ravnijeg izgleda zubnog niza.

Koje su prednosti plombi estetskih ispuna (bijelih plombi)?

 • Približno odgovaraju prirodnoj boji i izgledu zubi

 • Mikromehanički se povezuju sa zubnom strukturom zbog čega ne zahtijevaju umetanje utora, žljebova i klinova u zdravu strukturu zuba

 • U potpunosti očvrsnu unutar par sekundi

 • Mogu se koristiti na svim površinama zubi bez utjecaja na estetiku

 • Mogu se popraviti ako se oštete

 • Eventualna osjetljivost zubi je minimalna i kratka


Profesionalno čišćenje i poliranje zubi

Čiščenje zubi veoma je važno jer pravilnim održavanjem higijene zubi možemo sačuvati svoje zube i produžiti im vijek.

Uslijed nedostatne i neprimjerene higijene usne šupljine, zbog nasljednih faktora
ili neadekvatnih stomatoloških radova nakuplja se zubni plak i zubni kamenac koji dovodi do upale zubnog mesa.

Profesionalno čišćenje i poliranje zubi u našem Centru dentalne medicine Orto-Nova obuhvaća:

 • Uklanjanje zubnog kamenca – podrazumijeva uklanjanje svih naslaga na zubima: kamenac, plak, ali i pigmentacije od hrane i pušenja

 • Pjeskarenje, AIR FLOW® metoda– izvodi se uz pomoć aparata koji pod tlakom izbacuje sitna mikroabrazivna zrnca pijeska raspršena u vodi koja uspješno uklanjaju nakupine naslaga i pigmenata sa zubi, vraćajući im prirodnu boju i sjaj. Postupak je potpuno bezbolan, a klijenti mogu birati između nekoliko okusa pijeska

 • Poliranje zubi – izvodi se pomoću malih rotirajućih četkica i gumica, srpova (scalera), kireta i sl. kojima prelazimo preko površine zuba i odstranjujemo naslage.

Ovim metodama – vašim zubima vraćamo sjaj koji zaslužuju.

 

 

Aplikacija zubnog nakita

Stavljanje zubnog nakita je brz, jednostavan i bezbolan proces. Zubni nakit, u obliku kristala nanosi se na površinu prirodnog zuba jednostavnom i bezbolnom metodom lijepljenja. Proces postavljanja zubnog nakita vremenski je kratkog trajanja te ne uključuje invazivne metode poput brušenja, čime se ni na koji način ne oštećuje zubna caklina niti narušava zdravlje samoga zuba.

Zatraži besplatnu ponudu i ostvari poseban popust

Ispunite obrazac kako biste zatražili informacije ili rezervirali termin. Rezervirajte prvi posjet besplatno.

 • Hidden
 • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 50 MB.