Ljuskice za zube i njihova ugradnja spadaju u vrhunac estetske stomatologije te su jedna od najpopularnijih izbora među većinom pacijenata koji žele povratiti stari sjaj, funkcionalnost zubi i ljepotu svojeg osmijeha. Postupak ugradnje zubnih ljuskica u sebi objedinjuje i koristi najbolje značajke čak tri dentalna postupka: ortodoncije, izbjeljivanja zubi i dentalnih krunica u jednom.

Ova dentalna metoda garantira vam trenutno vidljive i vjerodostojne željene rezultate s garancijom povećanja samopouzdanja u vlastiti osmijeh.

 

Što su ljuskice za zube i u kojim situacijama predstavljaju idealno dentalno rješenje?

 

Ljuskice su estetsko dentalno rješenje za ispravak velikog broja estetskih nepravilnosti zubi, koje osim lošeg izgleda zubi mogu imati i negativne posljedice na funkcionalnost zagriza.

Ljuskice za zube su tanke „pločice” izrađene od keramike (porculana) ili kompozitnog materijala koje se postavljaju na prednju i bočnu površinu zuba. One služe kao idealno rješenje za uklanjanje zubnih problema poput promjene boje zubi, oštećenja zubi, nepravilnog položaja zubi, kao zaštita površine zubi od daljnjih oštećenja i općenito za poboljšanje izgleda cijelog osmijeha. Postupak se može obaviti bez ili uz minimalnu dozu anestezije.

Ljuskice su izvrsna alternativa zubnim krunicama u mnogim situacijama. Ovom modernom estetskom metodom prikrivanja neželjenih nedostataka zubi postiže se promjena boje, oblika i veličine zuba. Uz pravilno i profesionalno izvođenje terapije postiže se njihova dugotrajnost kroz dugi niz godina.

Najčešće situacije u kojima ljuskice predstavljaju odlično dentalno rješenje su:

  • Oštećenje, puknuće i istrošenost zuba

  • Promjena prirodne boje zuba– uzrokovane čestim konzumiranjem štetnih prehrambenih namirnica, lošom oralnom higijenom, mrljama tetraciklina, liječenjem korijenskog kanala ili drugim uzrocima

  • Razmak između zubi

  • Nepravilnosti u obliku i položaju zubi

Jeste li idealan kandidat za ovu metodu utvrdit će naši doktori dentalne medicine na dentalnom pregledu za vrijeme konzultacija, kada će se kreirati plan izvođenja postupka i upoznati Vas s osnovnim koracima i specifičnostima samog postupka. No, kako bi bili odgovarajući kandidat za ovu estetsku metodu uljepšavanja osmijeha potrebno je imati zadovoljene sljedeće faktore:

  • oralno zdravlje

  • provođenje redovite i pravilne oralne higijene

  • dovoljna količina zdrave cakline na zubima

U našem Centru dentalne medicine Orto-Nova izrađujemo estetske dentalne ljuskice po mjeri Vaših želja i vizije te Vas aktivno uključujemo u dizajniranje Vašeg vlastitog osmijeha. Bitno je upoznati se sa svim koracima, prednostima i ograničenjima postupka, kako bi postigli Vaše zadovoljstvo i realna očekivanja od ovog dentalnog postupka.

Zatraži besplatnu ponudu i ostvari poseban popust

Ispunite obrazac kako biste zatražili informacije ili rezervirali termin. Rezervirajte prvi posjet besplatno.