Ozon koji je najpoznatiji kao zaštitni sloj u okolišu koristi se i za liječenje raznih bolesti u različitim granama medicine i stomatologije. Ima širok spektar djelovanja te se u medicini koristi već više od 100 godina. Uz standardne protokole ozon se može proizvesti i koristiti za liječenje različitih bolesti zuba bez neželjenih učinaka.

Dentalna medicina se neprestano mijenja i prilagođava u skladu s korištenjem i implementiranjem moderne znanosti u stomatološku praksu. Terapija ozonom se zajedno s laserskom terapijom pokazala korisnijom i učinkovitijom od postojećih, konvencionalnih terapijskih metoda, što ju je učinilo sve popularnijom metodom liječenja naših pacijenata.

Upotreba i prednosti terapije ozonom

Terapija ozonom najčešće se upotrebljava za regeneraciju i obnavljanje oštećenog tkiva u usnoj šupljini. Ozon se u dentalnoj medicini upotrebljava za dezinfekciju i oksigenaciju tkiva nakon ekstrakcija, smanjuje mogućnost pojave postoperativnih infekcija i boli, a oksigenacija tkiva pospješuje njegovu regeneraciju i ubrzava cijeljenje rana. Poznati su, također i izvanredni rezultati koje korištenje ozona postiže u liječenju herpesa i afti.

Ozon je nakon fluorida najjači poznati oksidans jer pospješuje metabolizam kisika, inducira specifične enzimske procese te aktivira imunološki odgovor. Isto tako snažan je germicid i fungocid koji razara mnoge patogene organizme i umanjuje razvoj bakterija. U malim dozama stimulira imunološki sustav, dok ga u velikim dozama inhibira.

Terapija ozonom u dentalnoj medicini nudi mnoge prednosti korištenja u pogledu učinkovitog i djelovanja na zdravlje pacijenta i postizanja željenih rezultata. Rasvjetljavanje molekularnih mehanizama kod ozona, daje dodatnu prednost njegovoj praktičnoj primjeni u području dentalne medicine.

Liječenje pacijenata s ozonskom terapijom smanjuje vrijeme liječenja te utječe na stvaranje pozitivnih rezultata kod pacijenata i preciznije eliminiranje bakterija. Tretman je potpuno bezbolan uz minimalne nuspojave.

 

Pozitivni učinci ozona u stomatološkoj praksi:

  • antibakterijski

  • protuupalni

  • imunološki stimulans

  • detoksikacijski

  • bio sintetski (aktiviranje metabolizma ugljikohidrata, proteina lipida)

  • bio energetski

  • hemostatski

 

Tehnološki i inovativni napredak metoda i tehnologija odražavaju se u dentalnoj medicini na svakodnevnoj bazi. Uz lasersku terapiju, naš stručni tim doktora dentalne medicine provodi i terapiju ozonom kao zamjenu za mnoge tradicionalne stomatološke tehnike, što se pokazalo odličnim rješenjem u stomatološkim terapijama.

Zatraži besplatnu ponudu i ostvari poseban popust

Ispunite obrazac kako biste zatražili informacije ili rezervirali termin. Rezervirajte prvi posjet besplatno.

  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 20 MB.