Zubna protetika

Kažu da ljepota dolazi iznutra, ali ne treba zanemariti ni ono što je svakom čovjeku vidljivo. Koliko god se sređivali i dotjerivali, uzalud je ako pri prvom susretu osmijehom prikazujemo zapuštene i nezdrave zube.

Uz današnje mogućnosti u dentalnoj medicini, lijep i prirodan osmijeh više ne bi trebao predstavljati izuzetak, već općeprihvaćeni standard. Čak i ako dođe do gubitka većeg broja zubi, moguće je izvesti estetsku i funkcionalnu protetsku rekonstrukciju. Protetika je grana dentalne medicine koja se bavi izradom protetskih nadomjestaka koji nadomještaju jedan ili više izgubljenih zubi, s ciljem ponovnog uspostavljanja svih funkcija i optimalnih uvjeta u usnoj šupljini.

 

Zubna protetika - vrste protetskih zahvata

Gubitkom zuba bitno se narušava sklad cijelog lica. Gubitak čak i samo jednog zuba dovodi do poremećaja funkcije u ustima (žvakanje, govor, estetika...). Osim nadoknađivanja zuba koji nedostaje, protetski se može rješavati i cijeli niz blagih i umjerenih nesavršenosti zuba kao što su boja, oblik i položaj. S obzirom može li pacijent protetski nadomjestak izvaditi iz usta ili ne, dijelimo ih na fiksne, mobilne i kombinirane. Plan terapije i izbor protetskog rješenja u prvom redu ovisi o broju, razmještaju i parodontnom zdravlju preostalih zubi te stanju okolne kosti, ali i o željama i prioritetima pacijenta.


Pacijenti su skloni odmah nadomjestiti izgubljeni prednji zub, dok za zube u stražnjem segmentu uvijek 'ima vremena'. Ukoliko se izgubljeni zub ne nadoknadi na vrijeme, dolazi do posljedičnog naginjanja susjednih zubi i izrastanja zubi suprotne čeljusti u prazan prostor. Na mjestu izgubljenog zuba započinje polagana razgradnja i povlačenje kosti. Time se smanjuju mogućnosti protetske i implantološke rekonstrukcije, a količina, obujam i cijena stomatološkog zahvata postaje sve veća i opsežnija.

U našem centru nudimo Vam sve vrste protetskih radova:
  • ljuskice, krunice i mostove (metal – keramičke, cirkonske ili pune keramičke/empress)
  • krunice, mostove i proteze na zubnim implantatima
  • kombinirane (fiksno-mobilne) radove
  • skeletirane, potpune i djelomične proteze

Stoga, obratite nam se s povjerenjem kako bismo zajedničkim dogovorom, ovisno o Vašim željama i mogućnostima, izradili detaljan plan terapije i pronašli idealno protetsko rješenje za Vas.
 


  Kontakti

O nama

O nama

Centar dentalne medicine Orto-nova obiteljsko je poduzeće modernog i udobnog ambijenta smješteno je na pristupačnoj lokaciji na Kantridi, u Rijeci, iz koje se pruža prekrasan pogled na Kvarnerski zalj