Terapija ozonom

Ozon koji je najpoznatiji kao zaštitni sloj u okolišu koristi se i za liječenje raznih bolesti u različitim granama medicine i stomatologije. Ima širok spektar djelovanja te se u medicini koristi već više od 100 godina. Uz standardne protokole ozon se može proizvesti i koristiti ozon za liječenje različitih bolesti zuba bez neželjenih učinaka.

Dentalna medicina se neprestano mijenja i prilagođava u skladu s korištenjem i implementiranjem moderne znanosti u stomatološku praksu. Terapija ozonom se zajedno s laserskom terapijom pokazala korisnijom i učinkovitijom od postojećih, konvencionalnih terapijskih metoda, što ju je učinilo sve popularnijom metodom liječenja naših pacijenata.
 

Upotreba i prednosti terapije ozonom

 
Terapija ozonom najčešće se upotrebljava za regeneraciju i obnavljanje oštećenog tkiva u usnoj šupljini. Ozon se u dentalnoj medicini upotrebljava za dezinfekciju i oksigenaciju tkiva nakon ekstrakcija, smanjuje mogućnost pojave postoperativnih infekcija i boli, a oksigenacija tkiva pospješuje njegovu regeneraciju i ubrzava cijeljenje rana. Poznati su, također i izvanredni rezultati koje korištenje ozona postiže u liječenju herpesa i afti.

Ozon je nakon fluorida najjači poznati oksidans jer pospješuje metabolizam kisika, inducira specifične enzimske procese te aktivira imunološki odgovor. Isto tako snažan je germicid i fungocid koji razara mnoge patogene organizme i umanjuje razvoj bakterija. U malim dozama stimulira imunološki sustav, dok ga u velikim dozama inhibira.

Terapija ozonom u dentalnoj medicini nudi mnoge prednosti korištenja u pogledu učinkovitog i djelovanja na zdravlje pacijenta i postizanja željenih rezultata. Rasvjetljavanje molekularnih mehanizama kod ozona, daje dodatnu prednost njegovoj praktičnoj primjeni u području dentalne medicine.
 
Liječenje pacijenata s ozonskom terapijom smanjuje vrijeme liječenja te utječe na stvaranje pozitivnih rezultata kod pacijenata i preciznije eliminiranje bakterija. Tretman je potpuno bezbolan i povećava postotak prihvaćenosti kod pacijenata uz minimalne nuspojave.

Postoji nekoliko mogućih pozitivnih učinaka ozona, koji ga čini primjenjivim u stomatološkoj i medicinskoj kliničkoj praksi. Sljedeći učinci neki su od najbitnijih:
 
 
 
  • antibakterijski
  • protuupalni
  • imunološki stimulans
  • detoksikacijski
  • bio sintetski (aktiviranje metabolizma ugljikohidrata, proteina lipida)
  • bio energetski
  • hemostatski
Tehnološki i inovativni napredak metoda i tehnologija odražavaju se u dentalnoj medicini na svakodnevnoj bazi, time i u našem centru. Uz lasersku terapiju, naš stručni tim doktora dentalne medicine provodi i terapiju ozonom kao zamjenu za mnoge tradicionalne stomatološke tehnike, što se pokazalo odličnim rješenjem za postizanje prirodnog i lijepog osmijeha, s kojim ćete sigurno biti zadovoljni!
 


  Kontakti

O nama

O nama

Centar dentalne medicine Orto-nova obiteljsko je poduzeće modernog i udobnog ambijenta smješteno je na pristupačnoj lokaciji na Kantridi, u Rijeci, iz koje se pruža prekrasan pogled na Kvarnerski zalj