Estetska dentalna medicina

Svatko od nas želi i teži lijepom i prirodnom osmijehu. A formula za postizanje lijepog osmijeha upravo su zdravi zubi koji nisu samo najbolji pokazatelj zdravlja već i ključan faktor za podizanje samopouzdanja i prezentiranje u svakodnevnom životu i svim životnim situacijama.

Zdravlje, mladenački i svjež izgled, osnovni su imperativi ljepote današnjice koji su definirali visoke standarde u dentalnoj medicini i učinili ju visoko estetskom i funkcionalnom uslugom za svakoga. Činjenica je da fizičko starenje s godinama utječe na zube i zubno tkivo, mijenjajući ljepotu osmijeha. Zubi gube svoj prirodan izgled i svježinu pod utjecajem raznih vanjskih čimbenika, navika i konzumacije raznih prehrambenih namirnica. Neki od uzročnika promjene izgleda zubi su i pušenje, uzimanje lijekova, konzumiranje raznih napitaka poput kave, čaja, crnog vina, gaziranih pića itd.

Upravo se tu estetska dentalna medicina koja je usmjerena na estetiku zubi i osmijeha pacijenata pojavljuje kao rješenje i profesionalnim i učinkovitim metodama vraća željeni osmijeh na lice svakog pacijenta. Moderna estetska dentalna medicina gotovo svakodnevno postiže vrhunske rezultate u oblikovanju prirodnog i zdravog osmijeha, nudi niz učinkovitih rješenja i integrira sve stručnjake u području dentalne medicine - od ispuna, estetske kirurgije, izbjeljivanja zubi, ugradnje ljuskica i zubnog nakita pa sve do postupka gingivoplastike.

Estetska dentalna medicina - Postizanje visokih standarda


U današnje napredno tehnološko doba, proces estetskog uljepšavanja osmijeha je postao sve kvalitetniji, učinkovitiji i bezbolniji. U našim ordinacijama koristimo najnovije tehnologije, metode i procese estetske medicine koji nam omogućuju stvaranje lijepog i skladnog osmijeh na učinkovit i bezbolan način. Koristimo multidisciplinarni pristup u oblikovanju osmijeha uz pomoć ortodoncije, parodontologije, konzervative, kirurgije i protetike.

Metode koje koristimo u našem centru za uljepšavanje Vašeg osmijeha su:

  • izbjeljivanje zubi
je kozmetički tretman čiji je cilj vraćanje zubima prirodne svjetline. Njime se zubi posvjetljuju i za nekoliko nijansi . Postupak tretiranja vaših zuba je blagodjelotvoran, ne oštećuje zube i zubno tkivo, traje svega sat vremena, a bjelina je vidljiva odmah.

U svijetu dentalne medicine, postoje mnogi proizvodi za izbjeljivanje zubi, koji mogu imati dugotrajan učinak, ali su često agresivni za zube i zubno tkivo, zbog čega je metoda izbjeljivanja zubi bolji izbor.
   • Estetske ljuskice (VENEERS)
su jedna od najčešćih metoda korištenih pri dizajniranju ljepšeg osmijeha koriste se kod obojenih, razmaknutih, napuknutih ili pomalo neravnih zuba. Uz minimalne zahvate se porculanske ljuskice postavljaju na prednju plohu zuba. Ljuskice su poznate kao bolje, jače i izdržljivije rješenje. Njihova prednost je što nalikuju na samu prirodnu zubnu caklinu i otporne su na promjene boje uslijed konzumiranja cigareta, kave, čaja i ostalih obojenih napitaka. 
  • Gingivoplastika
je metoda kirurškog oblikovanja mekih tkiva (desni ili gingive) oko zuba. Iako je izvorno namijenjena liječenju parodontnih bolesti, danas se koristi i primjenjuje i u estetskoj dentalnoj medicini. Klasične tehnike oralne kirurgije i laserska tehnika predstavljaju dva postupka koja se koriste za korekciju anomalija i asimetrija tkiva i postizanju prirodnog izgleda. Dva ili tri mjeseca nakon gingivoplastike desni će preuzeti njihov prirodan i zdrav izgled.
    
  • Stavljanje zubnog nakita
je jedna od modernih metoda estetske dentalne medicine. Zubni nakit namijenjen je uljepšavanju i ljepšem isticanju zubi s kojim osmijeh poprima elegantan i glamurozan izgled.
 
Za bilo koju od metoda estetske dentalne medicine se odlučili, uz naš tim će Vaši zubi vratiti stari sjaj i ponovno zabljesnuti!
 
 
 
 
 


  Kontakti

O nama

O nama

Centar dentalne medicine Orto-nova obiteljsko je poduzeće modernog i udobnog ambijenta smješteno je na pristupačnoj lokaciji na Kantridi, u Rijeci, iz koje se pruža prekrasan pogled na Kvarnerski zalj